Enerverend locatiebezoek Gluren bij de Buren

Na twee repetities voor “Gluren bij de buren” hadden we een leuk idee en een leuke basis gezet. Mooi thema, leuke verhaallijntjes… en toen gingen we afgelopen donderdag op locatiebezoek.

We kwamen binnen in een bijzondere woonkamer bij twee hele leuke mensen. Ze dachten bij hun aanmelding “Misschien komt er iemand met een blokfluit hier spelen”, en toen kwamen er 8 Schakel-leden binnenstormen. Iedereen was direct enthousiast over de locatie en ter plekke kwamen er allerlei ideeën bij iedereen opborrelen om meer te doen met de ruimte. Op-en-af via de hal, de mooie trap, de open keuken, de kelderkast… En zonde om niets te doen met de bijzondere verzameling servies in de grote, antieke kast in de woonkamer.

Of we de rest van het huis ook wilden zien, vroegen ze. Ja! De ene ruimte was nog mooier, bijzonderder en inspirerender dan de andere en met elke stap die we zetten kwam er meer inspiratie. En ontdekten we weer een nieuwe verzameling van de bewoonster. Zwanen, kaktussen, zandlopers, stenen fruit, je kan het zo gek niet bedenken of ergens staat een kast met een verzameling. De ruimtes zijn stuk voor stuk heel groot en heel sfeervol ingericht. Zonde om daar niets mee te doen!

Terug naar het clubgebouw, waar iedereen wat opgewonden was. Wat moeten we doen? De stukken spelen die we bedacht hadden maar nog niet uitgewerkt, of meer met de ruimte doen? Na kort overleg besloten we de inspiratie niet ongebruikt te laten en zijn we tot een totaal nieuw plan gekomen. Een flinke uitdaging, een sprong in het diepe, heel spannend maar ook heel erg leuk!!

De bedoeling is om de aanwezige bezoekers te verdelen over de woonkamer, de slaapkamer en de zolder. De spelers zullen zich ook verdelen. Voor we beginnen krijgt iedereen uit deze familie een “geheim” mee van het publiek, en dan begint het improviseren. De spelers bewegen door het hele huis: als je in de slaapkamer je scene begint, kan het zomaar zijn dat je naar de woonkamer gestuurd wordt door je medespelers, bijvoorbeeld om een paar glazen te halen. En dan moet je gaan. Maar zodra je de woonkamer inkomt, sta je ineens in een andere scene en moet je snel zien te ontdekken wat daar aan de hand is en hierin mee gaan spelen. Hoe ga je in deze scene uitleggen wat je met die glazen gaat doen? En dan moet je ook proberen om weer terug te komen naar de slaapkamer, mét die glazen. Oh ja, vergeet niet dat je de geheimen van de andere spelers moet ontrafelen!

Een ingewikkeld verhaal, maar het is een bestaande spelvorm van improvisatietheater. Sommige leden hebben dit eerder gezien bij een improvoorstelling van oud-schakellid Peter Schoens. We zullen Peter dan ook gaan benaderen om te vragen of hij ons hierbij enigszins kan ondersteunen/coachen/tips&trics meegeven. We hebben er alle vertrouwen in dat we hiermee een hele bijzondere voorstelling gaan neerzetten en hier heel veel van gaan leren en plezier aan gaan beleven!


Geef een reactie