“8 vrouwen” zeer goed ontvangen door publiek

Foto: Larisa Landré (www.larisalandre.nl)

Afgelopen zaterdag 8 december speelden wij de komische thriller “8 vrouwen” van Robert Thomas in de grote zaal van Spant! in Bussum. De Schakel waagde zich aan deze moeilijke combinatie van spanning en humor, beiden niet heel makkelijk om goed neer te zetten. De reacties waren verrassend positief, het publiek was zeer enthousiast en onder de indruk van de voorstelling.

Vanaf april is er wekelijks gerepeteerd door de 8 speelsters, onder leiding van regisseur Sidney Durlacher. De Schakel speelde weer eens een ouderwets toneelstuk. Eén décor en weinig uitdagingen qua licht en geluid. Dat werd gecompenseerd door de uitdaging in de aanpak: een komische thriller met veel tekst. Heel veel tekst.

Na een relaxte middag waarin decor, dat geheel zelf gemaakt is, in Spant! werd opgebouwd, het licht werd ingesteld en een technische doorloop werd gehouden, waren de spelers en crew er helemaal klaar voor. Een kleine pep-talk van de regisseur, en toen kwam het publiek de zaal in. De kaartverkoop was enorm tegengevallen, maar voor de ruim 100 man die wél waren gekomen en het voorste gedeelte van de zaal goed vulden, deden de spelers hun uiterste best. En met resultaat!

Foto: Larisa Landré (www.larisalandre.nl)

De vaart zat meteen goed in het spel en het lukte de spelers om deze er tot het eind toe in te houden. Door de manier waarop de spelers diepgang gaven aan hun personages, wist het publiek niet goed te peilen wie ze wel en niet konden vertrouwen, wat ervoor zorgde dat de spanning goed kon worden opgebouwd. Met regelmaat werd deze weer ontladen door de goed geplaatste, vilijne opmerkingen over en weer, en niet in de laatste plaats door de hypochondrische hysterica met smetvrees, Augustine (Karina de Roos), die vaak de lachers op haar hand had.

Foto: Larisa Landré (www.larisalandre.nl)

Na afloop was het publiek lovend. Mensen die voor het eerst kwamen waren onder de indruk van de algehele kwaliteit en het spelniveau. Mensen die vaker waren geweest, noemden dit het beste stuk sinds tijden en waren positief verrast over het feit dat er zo veel tekst was en het zo lang duurde, maar geen moment verveelde. Aanwezige professionals gaven te kennen dat ze er eigenlijk niets op konden aanmerken en dat er zeer professionele keuzes zijn gemaakt qua decor, kleding en regie en noemden ons zelfs “bijna professioneel”.

We kijken terug op een heftige repetitietijd van een moeilijk stuk, met een enorm succes als kroon op al die weken werken. We zijn trots op het resultaat dat we met elkaar behaald hebben. Maar het aller belangrijkste is dat we met veel plezier hebben gespeeld en er enorm van hebben genoten! En dat is te zien op de foto’s in ons fotoboek of onder het evenement!

Eventjes backstage
Neem een kort kijkje achter de schermen, vlak voor onze voorstelling. Tussen het eten en het moment dat het publiek binnenkomt, laat regisseur Sidney Durlacher zien wat er is opgebouwd, hoe het er backstage uitziet en hoe de spelers zich ontspannen en voorbereiden op de voorstelling.

Comments 1

  1. Lex van Gulik

    Ja mensen, het was een leuke voorstelling, karakters kwamen er goed uit en als je weet dat de speelsters ook nog aan het decor gebouwd hebben dan is het dubbel genieten en JA ook lachen. Het is geen gemakkelijk stuk om te spelen en ik werd heel erg blij toen ik zag dat de actrices vleugels kregen van de planken. Alles wat gerepeteerd was viel op zijn plek dus ook waar men elkaar even kon opvangen. Dat was ontzettend fijn om te zien. Mijn vriendin die van geen repetities of welk voorafgaande ook wist, heeft zitten genieten. Ze was even helemaal vergeten dat het de club was waar ik dan soms naartoe ging en was geboeid door de voorstelling.

Geef een reactie