Repetities voor iktoon-slotavond van start

De hele maand juni repeteren we op de maandagen voor onze bijdrage aan de slotavond van het iktoon-festival in Spant! op zaterdag 29 juni. Helaas kunnen niet alle 8 vrouwen van de najaarsvoorstelling meedoen, maar daar hebben we wat op gevonden.

Mirjam neemt de rol van Gaby waar voor Lilian. Suzan (Anne-Claire) komt in dit gedeelte niet voor, we hebben het er alleen over dat ze “straks” komt. De aanpak is improvisatie vanuit de personages en het verhaal van de voorstelling. Iedere speler heeft de belangrijkste dingen opgeschreven van haar personage en moest bij de eerste repetitie zorgen dat dat verwerkt werd. Ook zijn er een paar belangrijke ontwikkelingen opgenomen, waardoor eerst de gezellige sfeer wordt neergezet en daarna toegewerkt wordt naar de moord, de eerste beschuldigingen en natuurlijk het feit dat de dames opgesloten zitten en tot de conclusie komen dat één van hun de dader moet zijn!

Tijdens de eerste repetitie hebben we het stuk tot aan de ontdekking van de moord en ietsjes daar voorbij laten ontstaan, en dat ging al erg goed! Er is al een volgorde uit bepaald, een soort kleine leidraad, en dat is een paar keer geoefend en verbeterd. Komende repetitie gaan we vanaf dat punt verder. Omdat we vanuit improvisatie werken, komen de belangrijkste dingen er wel uit en hoeven we niet in korte tijd (4 weken) een aangepast script te schrijven en dat uit ons hoofd te leren.

Ben je benieuwd naar wat het gaat worden? Kom dan ook op één van de maandagen kijken naar wat we aan het doen zijn. En natuurlijk ben je van harte welkom om ons te steunen tijdens ons optreden op 29 juni!

Geef een reactie