Veel talent en afwisselend programma bij druk bezocht SchakelTheaterCafé

Jessica Hüsslage en Martijn Kooistra van toneelgroep Expressie uit Castricum speelden Babylotion van Don Duyns

Het was een mooie dag, 7 oktober 2018. Zo’n dag waarop je er op uit wilt trekken. Heerlijk herfstzonnetje! En ondanks dat, hadden we toch meer dan genoeg belangstelling voor het Schakel Theater Café. Een afwisselend programma met 3 acts.

Als eerste traden Jessica Hüsslage en Martijn Kooistra van Toneelgroep Expressie uit Castricum op. Zij brachten de éénakter ‘Bodylotion’ van Don Duyns ten tonele. Twee mensen die in een moeizame relatie zaten; elkaar afstoten, elkaar weer aantrekken. Communicatie tot een dieptepunt gedaald. En dat terwijl het allemaal toch zo mooi begon. Ooit konden ze praten met elkaar, ooit konden ze vrijen met elkaar, ooit begrepen ze elkaar. Maar nu niet meer. Samen in een relatie. Samen, maar toch zo ontzettend eenzaam. De wanhoop spatte van het toneel. Ze lieten elkaar los. Dat was tenslotte beter. Maar toen kwamen ze er al snel achter dat elkaar loslaten misschien nog wel veel moeilijker was dan dat ze dachten.

Nederlands Kampioenen Goochelen (Junioren) Espen en Luca

Na het ombouwen van het toneel en een pauze voor het publiek, waren Espen en Luca aan de beurt. Twee jongens die zijn uitgeroepen tot Nederlands Kampioen Goochelen in de categorie Junioren. We begrepen helemaal waarom juist zíj dat waren geworden. Humor en vingervlugheid wisselden elkaar af. En al snel bleek dat je pincode voor deze jongens niet meer veilig was. Door het lezen van gedachten, wisten ze je pincode te ontfutselen. Zo fascinerend! Hoe kregen ze het toch voor elkaar? Nog een andere truc… De jongens konden voorspellen wat de uitkomst zou zijn van een som die zij zelf nog niet eens konden weten. Een rekenmachine, iemand uit het publiek die willekeurig drie cijfers intypte. Vervolgens iemand die met weer drie willekeurige cijfers het eerste getal vermenigvuldigde. En de uitkomst van die vermenigvuldiging, die hadden de jongens al lang opgeschreven. Ra ra… hoe is dat mogelijk? Kijk voor meer info over deze magische mannen op www.espenluca.nl.

Mariska Boer speelde de tryout van haar cabaretprogramma “Wirwar”

Als slotstuk van de middag was er een voorstelling van Mariska Boer. Zij speelde een tryout van haar cabaretprogramma Wirwar. Ze nam het publiek mee in de achtbaan van het leven. Een leven met teleurstellingen die het hoofd moeten worden geboden; iemand die van je houdt (denk je) en die jou dan toch verlaat voor een ander. Maar ja, daar moet je niet te lang om treuren, want het is beter om het leven te vieren. Alleen, wat trek je dan aan? Bijkt er niets te zijn om aan te trekken, want je had bedacht dat het ooit een goed idee was om te gaan afvallen. Gevolg daarvan? Het gaat altijd af van plekken waar het dan net niet vanaf moet gaan. Geen tieten meer over en die leuke skinny jeans pas je nog steeds niet. Gevolg? Een dikke vette depressie. Oplossen door naar een therapeut te gaan of is het beter om dan maar te gaan boksen? Het was een voorstelling die je meenam van de ene herkenbare situatie, naar de andere. De voorstelling gaat op 4 november in première in Amersfoort. Meer info op www.mariskaboer.com

Het publiek heeft genoten van een zeer afwisselende middag vol met jonge talenten die met veel energie en passie hebben gespeeld. De reacties waren heel positief, bezoekers gaven complimenten aan de deelnemers, die bij de na-borrel nog even kwamen napraten met het publiek.

Voor publiek, deelnemers en onze vereniging dus een hele fijne middag! Prachtig om te zien dat het werkt: op een laagdrempelige en kosteloze manier artiesten en publiek elkaar laten ontmoeten en verrassen. Op naar het volgende Schakel Theater Café op zondag 16 december 2018.

Geef een reactie