Improvisatiekunsten bij eerste SchakelTheaterCafé van het jaar

De eerste editie van het Zondagmiddag SchakelTheaterCafé van dit jaar zit erop en het was een mooie aftrap! We hebben in het ons theater de druilerige, regenachtige sfeer goed kunnen buitensluiten en naar drie hele verschillende acts gekeken.

Het clubgebouw was, met dank aan de aanwezige leden, in no time weer omgetoverd tot SchakelTheater. Om iets na 15:00 uur zat de zaal goed vol met zo’n 30 man publiek en trapte De Schakel de middag af met vier improvisatiescènes á la “De Vloer Op”. Voor ons was dit een tryout voor de jubileumavond op 20 april a.s., en de tryout is geslaagd! Er ontstonden erg leuke scenes met een goede twist en we hebben van het publiek naderhand hele positieve reacties en nog wat goede tips gekregen.

Na De Schakel was het de beurt aan Wilco de Grote, die een deel van zijn cabaretvoorstelling speelde. De scherpe, politieke incorrectheid en de wat grove verhalen hier en daar waren voor sommigen aanleiding om de oren van de aanwezige kinderen even te bedekken, maar zorgden vooral voor veel gelach. Met name de herkenbare situaties waren voor het publiek erg leuk, hoorden we als reactie.

De middag werd afgesloten door BROOS impro, een groep kwetsbare heren in witte shirts, met spelondersteuning van een basgitarist in het zwart. Het enige waar zij mee begonnen was een locatie die zij van het publiek kregen: de Burger King. Daarvandaan speelden de mannen een aaneenschakeling van scenes over liefde en relaties op de werkvloer, mislukte carrières en wat “Je kamer laten zien” nou eigenlijk betekent.

We zijn blij met deze middag, omdat we er weer in geslaagd zijn om artiesten en publiek samen te brengen en kennis met elkaar te laten maken. Hopelijk hebben de acts weer wat nieuwe fans en heeft het publiek weer wat nieuws ontdekt. We kijken nu alvast uit naar de volgende editie, begin juni!

Comments 1

Geef een reactie