Jubileumavond was een echt feestje

Dit jaar bestaat De Schakel 85 jaar! Door het jaar heen hebben we daarom een aantal activiteiten met een speciaal jubileum-tintje. Afgelopen zaterdag was dat onze jubileumavond “Doorschakelen” in het SchakelTheater. We kunnen hier met veel plezier op terugkijken!

De afgelopen weken hebben de spelers hard gerepeteerd onder regie van het nieuwste Schakel-lid Wilco Herrema. We kozen voor een selectie twee eenakters uit de grote hoeveelheid stukken die we de afgelopen jaren gespeeld hebben. Daarnaast is er hard getraind op improvisatie in de stijl van “De Vloer Op”, het welbekende programma van de HUMAN. En met succes!

Afgelopen zaterdag trakteerden we een “volle bak” publiek op een mooi programma. De emoties in de eenakter “De Brief” waren goed voelbaar, de zaal was muisstil en zat geboeid te kijken naar Lilian en Marina, die het stuk prachtig neerzetten, mede doordat ze hier en daar een beladen stilte lieten vallen. Daarna kon iedereen de spanning ontladen met de hilarische eenakter “High Tea”. Mirjam en Jacqueline waren vanaf het eerste moment natuurlijk al koddige types, maar met hun spel, de overdrijving met name, maar ook de per minuut toenemende dronkenschap, maakte dat er steeds vaker en harder gelachen werd. Aangegeven door Sanne als ober konden ze heerlijk uit hun dak, en dat werkte! De ontknoping met Debby als “slagersmens” en de taartsmijterij maakten het helemaal af.

Na de pauze gingen we “de vloer op”. We speelden vijf verschillende scenes op basis van beginscenario’s, geschreven en gepresenteerd door Wilco en Sidney. Even nadenken en wat kleding of spulletjes erbij pakken en spelen maar. Er ontstonden hele mooie scenes door de goed werkende combinatie van spelers. Er was stilte, er was hilariteit, er was echt en oprecht en er was overdrijving. Na afloop bleken sommige mensen uit het publiek (waaronder zelfs eigen leden!) gedacht te hebben dat we de stukken al gerepeteerd hadden! Een mooi compliment voor onze improvisatiespelers!!

Toen de voorstelling voorbij was, bleef het nog lang onrustig in het theater. Er was live-muziek en er waren hapjes en drankjes, gelukkig bleven er ook veel mensen “hangen” bij onze afterparty. We kijken al met al terug op een hele geslaagde avond, een mooi feestje met mooie producties en een enthousiast publiek. Op naar het volgende feestje!

Geef een reactie