Audities voor Zina’s Reis

Op Zaterdag 2 December 2017 gaan wij (Toneelvereniging de Schakel) de Voorstelling “Zina’s Reis” opvoeren in de grote zaal van Theater Spant!.

Zina’s Reis is een toneelstuk over en met vluchtelingen. Het verhaal draait om Samir en Johan, 2 puberjongens. Samir vertelt het verhaal van de vlucht van zijn moeder Zina naar Nederland toen Samir nog een kleuter was. We zien in flashbacks waarom Zina moet vluchten en hoe haar vlucht naar Nederland verloopt. Ook zien we de verschillen in cultuur en de misverstanden die daardoor kunnen ontstaan. Op luchtige, komische en soms ontroerende wijze zijn we getuige van de veranderingen in Zina’s en Samirs
leven. Het toneelstuk wordt omlijst door een aantal liedjes.

Voor de 2 hoofdrollen Samir en Johan zijn we op zoek naar jongens tussen 13 en 16 jaar die goed kunnen toneelspelen, duidelijk Nederlands spreken en niet bang zijn om voor een grote zaal mensen te staan. De 2 hoofdrolspelers hoeven niet te kunnen zingen.

Samir: puberjongen van arabische afkomst, (allochtoon)
Johan: puberjongen van nederlandse afkomst (autochtoon)

De repetities beginnen eind Juni en duren tot de uitvoering op 2 december. De eerste maanden zal er 1 keer per week op de maandag of donderdagavond gerepeteerd worden van 20.00 uur tot 22.30 uur in ons Clubgebouw in Bussum. De laatste 2 maanden moet je er rekening mee houden dat er beide avonden gerepeteerd gaat worden.

Zie jij jezelf in 1 van deze rollen meldt je dan voor 7 mei aan door een mail te sturen naar: info@toneeldeschakel.nl onder vermelding van Zina’s Reis. Geef ons een korte motivatie, je contactgegevens (mobiel nummer) en een recente foto.

We nemen voor 11 mei contact met je op om je uit te nodigen voor de auditie op 14 mei.